Kolejová - občanské sdružení příznivců kolejové historie a současnosti

Zápis z valné hromady Kolejová o.s.

Místo konání: „Penzion U lišky Bystroušky“ Bílovice nad Svitavou
Datum konání: 10.4.2010
Čas konání: 15.30 hod.
Zapisovatel schůze: Kamil Kyzlink

Přítomní členové: J. Šimkůj, Z. Otoupalík, K. Kyzlink, L. Knecht, L. Kokeš, J. Šimkůjová.

Členové čekatelé: Miroslav Polák, Adam Vondrouš, Roman Otoupalík.

Omluveni byli: L. Vlček, J. Šenkýř, B. Sedláková, Z. Nečasová, M. Kadlík, J. Ambros, I. Fajman, naše mládež.

Program schůze

Ježkův most (tzv. „malý projekt“ - rekonstrukce mostu) – žádost o dotaci je ve fázi finálního zpracovávání, zařizují Jiří Šimkůj a Zdenek Otoupalík. Termín podání na příslušný úřad v Blansku je 20.4. 2010. Žádáme o maximální možnou částku, což je 100 tis. Kč, na zhruba tuto částku je vypočtena i kompletní rekonstrukce mostní konstrukce, za účasti odborné firmy (opískování-zbavení rzi, následný nátěr)., Jiří Šimkůj obdržel od památkářů přesný pokyn o složení a barvě nátěru, barviva zajistí taktéž firma z Brna, nátěr provedou dle možností členové sdružení sami. Není zatím známa výše dotace, rekonstrukce začnou až podle její výše

Tzv. „Velký projekt“ - železniční muzeum - žádost o grant EU, vyřizuje Zdenek Otoupalík společně s městem Blanskem tak, aby byly splněny veškeré podmínky, které jsou Unií předepsány. Data ukončení a podání projektu - červen až září t.r. Svépomocí se snažíme shánět exponáty pro muzeum, na nejbližší dobu domluvena výprava do Nesovic, kde se modernizuje nádraží ČD.

Jarní brigáda – domluvena na 17.4.2010, cca od 14ti hod., je třeba uklidit odpadky co nám kolem památky zanechali nečistotní občané.

Blanenský jarmark 29.5.2010 – naše sdružení se zúčastní se svými kolejišti, příp. s výstavkou naší činnosti, oslovíme i naše spřátelené spolky (stejně jako je v plánu účastnit se i oslav 800. let existence obce Řícmanice).

Nostalgické jízdy 1.5. a 8.5.2010 – obou se za sdružení budeme účastnit, za jakých podmínek a v kolika lidech bude domlouváno operativně.

Schůze byla ukončena cca v 17hod., termín další schůze bude upřesněn.

Zápis provedl: Kamil KYZLINK

Copyright © 2009 l Design by Iva "Smajlenka" Svozilová